Web Tasarım

E-Postalarınız Neden SPAM’a Düşer?

mail-spam

Ortalama e-posta açma oranınız son zamanlarda bir düşüş yaşadı mı? İçeriğinizin suçlu olmaması için iyi bir şans var. “E-postam spam olacak mı?” diye merak etmeye başladıysanız, doğru yoldasınız. Asıl sorununuz muhtemelen içerik değil, daha çok zayıf e-posta etki alanı itibarının zayıf e-posta teslim edilebilirliğine neden olmasıdır. 

Yasal pazarlama e-postalarının %21’inin hiçbir zaman gelen kutusuna ulaşmadığını biliyor muydunuz ? En düşük e-posta gönderen itibar puanına sahip gönderenler için, e-postalarının %1’den azı teslim edilir! Peki e-posta alan adı itibarınızı nasıl geliştirirsiniz? SİZİN e-postalarınızın SPAM ile sonuçlanmadığından nasıl emin olabilirsiniz? Hadi bulalım.

E-POSTA ALANINIZIN İTİBARINI KONTROL ETMEK İÇİN ARAÇLAR ;

Google Postmaster Tools – E-posta pazarlaması konusunda ciddi olan herkes için Google Postmaster Tools’u kurmanız şiddetle tavsiye edilir. Spam oranı, e-posta etki alanı itibarı ve kimliği doğrulanmış trafik gibi metriklerde dünyanın en büyük e-posta gelen kutusu sağlayıcısıyla tam olarak nerede olduğunuzu görmenizi sağlar. 

Google Postmaster araçlarının tek dezavantajı, verilerinizi görmek için alan adınızın sahipliğini doğrulamanızı gerektirmesidir.

SenderScore.org – Dönüş Yoluna Göre Gönderici Puanı, muhtemelen e-posta gönderen itibarlarını izleyen en iyi bilinen hizmettir. E-posta gönderen IP’lerinizin itibarı, Dönüş Yolları İtibar Ağı’ndan alınan verilere dayalı olarak 0 ila 100 arasında puanlanır. 

Dönüş Yoluna göre: “91-100 puan alan (mümkün olan en iyi itibar puanı) gönderenler, mesajlarının yüzde 92’sinin gelen kutusuna teslim edildiğini gördü.” “70 veya daha düşük puan alan gönderenler için, mesajların yalnızca küçük bir kısmı gerçekten iletildi.”

Talos Intelligence – Cisco tarafından üretilen Talos Intelligence, e-posta gönderenleri İyi, Tarafsız’dan Zayıf’a doğru sıralar. İyi bir sıralama, IP’nizden gelen en az kötü niyetli veya tehdit edici trafik olduğu anlamına gelir.

İtibar Otoritesi – WatchGuard, bilinen çoğu web tehdidine karşı e-posta koruması ve güvenlik sağlar. İtibar Otoritesi ayrıca IP itibarını izler ve alan adınızı veya IP’nizi 1-100 arasında puanlar.

Barracuda Central – Barracuda Networks, hem spam gönderenler hem de iyi gönderenler için IP Adresi geçmişlerinin kaydını tutan Barracuda İtibar Sistemi adlı bir sisteme sahiptir. Arama özelliklerini kullanarak, gerçek zamanlı sonuçlarla etki alanı itibarınızı kontrol edebilirsiniz. Ya “iyi” ya da “kötü” olarak derecelendireceklerdir.

E-POSTA ALAN ADI İTİBARINI TEST ETMENİN DAHA BASİT BİR YOLU

Çok bilimsel olmasa da, farklı e-posta sağlayıcılarıyla nerede olduğunuz hakkında bir fikir edinmenin kolay bir yolu, yeni bir e-posta adresiyle kendi e-postalarınız için kaydolmaktır. Geçenlerde, e-postalarının nereye gideceğini görmek için birkaç farklı kişisel e-posta adresi kullanan birkaç düzine şirketin e-posta listelerine abone olduğum bir deney yaptım. 

Bazı şirketlerin hoş geldin e-postaları gelen kutuma veya promosyonlara ulaşırken, çoğu doğrudan spam’e gitti. Bunların iyi bilinen şirketlerden gelen hoş geldiniz e-postaları olduğunu ve ilk e-postalarının doğrudan spam klasörüme gittiğini unutmayın. Harika bir başlangıç ​​değil.

Önceki araştırmalardan, tüm bu şirketlerin e-posta teslimi için aynı saygın pazarlama otomasyon platformunu kullandığını ve hiçbirinin özel bir gönderme IP’si olmadığını biliyordum. Bu, gördüğüm sonuçların IP itibarından değil etki alanından kaynaklandığı anlamına geliyor. 

E-POSTALAR NEDEN SPAM’E GİDER?

Bu şirketlerin e-posta listelerine eklenmeyi açıkça istememe rağmen, Gmail’in spam filtresi, bu markalardan gelen e-postaları gelen kutum yerine spam’e koyarlarsa kaçırmayacağımı belirlemişti. Orası marka veya pazarlamacı olmak için harika bir yer değil!

Peki gmail neden bu e-postaları spam olarak sınıflandırıyor? Spam olarak etiketledikleri mesaj bunu oldukça açık hale getiriyor:

Yukarıdaki mesaj söz konusu olduğunda, bu, yeni katıldığım yeni bir abonelik hizmetinden gelen meşru bir işlem mesajıydı. Bunu spam klasörümden çıkarmak zorunda kaldım çünkü şirketlerin e-posta alan adı itibarı o kadar zayıftı ki ödeme makbuzları bile spam ile sonuçlanıyor.

PEKİ, E-POSTALARINIZIN GERÇEKTEN TESLİM EDİLİP EDİLMEDİĞİNİ NASIL ANLARSINIZ?

Muhtemelen şimdi merak ediyorsunuz, e-postalarım spam olacak mı?

Ne yazık ki, şirketinizin e-postalarının spam gönderilip gönderilmeyeceğini bilmek, pazarlama otomasyon platformunuzdaki teslimat oranına bakmaktan daha karmaşıktır. Bir e-posta spam’e “başarıyla teslim edilebilir”.

Çoğu e-posta pazarlama programında “teslimat oranı” raporu ile “e-posta teslim edilebilirliği” arasında büyük bir fark vardır. Teslimat oranı esasen dijital postaneye ulaşan e-postaların sayısıdır. %99’un üzerinde e-posta teslim oranları bildiren ancak yine de yeni abonelere hoşgeldin e-postalarının spam’e gittiğini gören birçok marka gördüm.

Peki, etki alanı itibarınızın e-postaların spam olmasına neden olup olmadığını nasıl anlarsınız?

  • DÜŞÜK AKTİF KİTLE
  • ORTALAMADAN DAHA DÜŞÜK E-POSTA AÇMA ORANLARI
  • E-POSTA ADRESLERİ GEÇERLİ OLMAYABİLİR
  • SPAM TUZAKLARINDAN UZAK DURUN
  • ALICILARINIZIN İLGİSİNİ KORUYUN

Daha fazla bilgi almak için buradan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Write A Comment